23.januar 2018 Krokodilleolie

Hvad er krokodilleolie, og er det godt for min hud

Hvad er krokodilleolie, og er det godt for min hud? Dette er et spørgsmål rigtig mange stiller sig selv efter at krokodilleolie er blevet populært i hudpleje.

Lad mig slå fast med det samme, at krokodilleolie er godt for vores hud – også hvis du har fedtet hud. Det er nemlig en udbredt misforståelse, at olier ikke er godt for fedtet hud. Dette gælder også animalsk fedt.

Animalsk fedt har været brugt som hudpleje i mange tusinde år. Forskning har de senere år vist overbevisende resultater af prøver og undersøgelser af krokodiller. Det er blandt andet disse resultater, som underbygger påstanden

I denne artikel vil jeg fortælle dig hvorfor krokodilleolie er godt for din hud – også selvom du både har fedtet og uren hud.

Animalske hudpleje olier på fedtet hud

Jeg har læst et spørgsmål, hvor Danish Skincare – som angiveligt er selvudnævnt “ekspert i smuk hud” advarer en bruger mod at bruge animalsk fedt – i dette tilfælde krokodilleolie mod fedtet hud.

Desværre er der en udbredt misforståelse at animalsk fedt ikke er godt for vores hud – og nu skal jeg fortælle dig hvorfor.

Det virker ikke logisk, men olier på fedtet hud kan faktisk være med til at bekæmpe fedtet og uren hud.

Huden producere automatisk sebum (hudfedt). Nogle personer producerer mere hudfedt end andre, og derfor vil huden naturligvis komme til at virke mere fedtet. Mange begår den store fejl, at de bruger hudplejeprodukter som ironisk nok skulle bekæmpe fedtet og uren hud.


Mange af denne type hudplejeprodukter forårsager desværre bare det stik modsatte. Når du fjerner hudens naturlige fedt med hudplejeprodukter, så vil du hud automatisk producere mere hudfedt. På den måde vil du komme ind i en “ond cirkel”, hvor du konstant vil overproducere hudfedt.

Det vil altså på sigt give dig mere fedtet hud, hvis du konstant fjerner hudens naturlige hudfedt.

Løsningen kan være, at du bruger krokodilleolie (eller en anden god olie) et par gange om dagen på din fedtet hud. Du skal ikke bruge ret meget – kun et tyndt lag krokodilleolie.

Så vil din hud automatisk mindske den naturlige produktion af hudfedt, og derfor vil din hud føles mindre fedtet efter en periode.

Historie om animalsk fedt i hudpleje

Animalsk fedt har igennem tiden være brugt til forskellige formål f.eks. medicinske salver, madlavning, kosmetik og hudpleje. Der har dog de senere år været en tendens til at flere produkter blev produceret af vegetabilske olier.

Sæber har især været baseret på animalske olier – og det begynder så småt at vende tilbage. Mange sæber har tidligere være produceret af f.eks. svinefedt.

Animalske fedtstoffer har også haft en vigtig rolle i traditionelle lægemidler f.eks. salver. Australske aboriginals og amerikanske indianere har især brugt animalsk fedt i forbindelse med naturmedicin.

Især har svinefedt, oksetalg og emu olie været brugt som både hudpleje og til medicinske formål. Hvis man kigger i bøger fra 1800 tallet, så vil man kunne læse meget litteratur omkring svinefedt, talg og lanolin baseret salver og hudplejeprodukter.

Animalsk fedt blev faktisk også brugt som hårpleje og styling tilbage i 1920’erne.

Så hvorfor skulle animalsk fedt pludselig være til skade for vores hud?

Hvorfor andre såkaldte “eksperter” advarer mod at bruge animalsk fedt i hudpleje er ikke til at sige – men det må stå for deres egen regning.

Det bedste råd er, at du prøver dig frem for at finde ud af, hvad der virker bedst for dig.

Om krokodilleolie i hudpleje

Krokodilleolie i hudpleje er med god grund blevet enormt populært de seneste år. Det skyldes blandet andet, at forskere i Australien har fundet ud af, at krokodiller har naturens kraftigste immunforsvar.

Undersøgelser af krokodillernes blod viste, at de indeholdte naturlige stoffer som kunne dræbe vira og bakterier. Forskerne mener, at det kan være fremtidens antibiotika.

Det er måske også årsagen til, at man aldrig ser krokodiller med åbne og betændte sår efter interne magtkampe – endda til trods for at de lever i et miljø fyldt med vira og bakterier.

Krokodilleolie er rig på de essentielle omega 3, 6, 7 og 9 fedtsyrer, som du kender fra fiskeolie. Disse omega fedtsyrer er kendt for at være effektiv mod en lang række af hudlidelser f.eks. uren hud, eksem og psoriasis.

Du kan læse om anmeldelser af hudpleje med krokodilleolie, hvor du kan se overbevisende før og efterbilleder.

Så derfor kan man jo undre sig over, hvorfor “eksperter i smuk hud” kan advare deres kunder mod at bruge animalsk fedt i hudpleje.

Køb den ægte Cetina Skincare krokodilleolie og få 90 dages tilfredshedsgaranti.

Køb Krokodilleolie

Hvor får man krokodilleolie fra?

Mange tror fejlagtigt, at krokodillerne er en fredet dyreart. Dette passer naturligvis ikke.

I mange lande opdrættes krokodillerne på farme ligesom kvæg i Danmark. Kødet bliver solgt til fødevareindustrien. Man kan købe krokodillekød i fødevarebutikker f.eks. SuperBrugsen og Fakta her i Danmark.

Krokodillerne opdrættes i Australien under streng kontrol af myndighederne. Australien er kendt for at have strenge regler og kontroller med opdræt af dyr – dette gælder også for opdræt af krokodiller. De opdrættes efter et “code of practice” som nøje beskriver reglerne for opdrættet.

Selve krokodilleolien er et biprodukt – altså et overskud. Der er altså ingen krokodiller som bliver opdrættet med det formål at udvinde krokodilleolie.

Der er mange holdninger til opdræt af dyr – også i Danmark, hvor vegetarer undgår kød. Der er også forskellige meninger omkring brug af animalsk fedt i hudpleje. Sådan vil det altid være. Jeg håber, at denne artikel er med til at gøre dig klogere på alle fordelene ved brug af animalsk fedt herunder krokodilleolie i hudpleje.

Køb krokodilleolie

Hudpleje med krokodilleolie fra Cetina Skincare er både populært og eftertragtet. Køb dine hudplejeprodukter og få 90 dages tilfredshedsgaranti.

Køb krokodilleolie

Information om krokodilleolie

Krokodilleolie i hudpleje er med god grund blevet enormt populært de seneste år. Det skyldes blandet andet, at forskere i Australien har fundet ud af, at krokodiller har naturens kraftigste immunforsvar

Krokodilleolie er rig på de essentielle omega 3, 6, 7 og 9 fedtsyrer. Disse omega fedtsyrer er kendt for at være effektiv mod en lang række af hudlidelser f.eks. uren hud, eksem og psoriasis.