4.februar 2018 Hudpleje

Behandling af udslæt med krokodilleolie

Udslæt er ikke en specifik diagnose, så ordet udslæt kan dække over forskellige hudsygdomme og symptomer.

Langt de fleste danskere har jævnligt udslæt på huden, men i mange tilfælde ved vi ikke hvad et hududslæt kommer af, og det kan derfor være rigtig svært at behandle.

Udslæt er ofte en form for betændelse og/eller misfarvninger som ændrer hudens normale udseende.

I de fleste tilfælde omfatter et udslæt på huden eksem, psoriasis, nældefeber eller fodsvamp. Derudover kan infektioner fra svampe og bakterier også være med til at fremprovokere udslæt i huden.

I denne artikel vil jeg give dig gode råd mod udslæt, og fortælle dig hvorfor hudpleje med krokodilleolie er effektiv mod udslæt på huden.

Hvorfor får jeg udslæt?

Et område af huden som er ramt af udslæt kan være irriteret og hævet. I mange tilfælde vil et udslæt være ubehageligt, kløende eller smertefuldt.

Nogle udslæt kan også medføre vabler eller pletter af rå hud. Udslæt er et symptom på mange forskellige medicinske problemer og hudlidelser.

Andre årsager til udslæt omfatter kontakt med irriterende stoffer og allergi. Eksperter mener desuden at genetik spiller en rolle, hvilket er årsagen til nogle personer er mere tilbøjelige end andre til at få udslæt på huden.

Kontakteksem er den hyppigste årsag til hududslæt. Kontakteksem forårsager rødme, kløe og små knopper på huden. Du får udslæt på de områder, som har været i direkte kontakt med et stof f.eks. noget kemisk eller andet du er allergisk over for.

Nogle udslæt udvikler sig med de samme, og andre dannes over flere dage. Selvom de fleste udslæt forsvinder i løbet af et par dage, så vil andre typer udslæt vare i lang tid.

I mange tilfælde kan du selv behandle dine udslæt med hudpleje. Krokodilleolie er kendt for at være effektiv hudpleje mod alle former for udslæt på huden herunder både eksem og psoriasis.

Hvad er krokodilleolie hudpleje?

Krokodilleolie er kendt for at være effektiv hudpleje mod en lang række hudlidelser herunder udslæt på huden.

Krokodilleolien er rig på vigtige naturlige vitaminer og mineraler. Den har et højt indhold af omega 3, 6, 7 og 9 fedtsyrer som er kendt for at genopbygge skadet og ødelagt hud.

Forskning har vist at omega 9 fedtsyrer fremmer hurtig heling af huden. Derudover indeholder krokodilleolien cirka 20% omega 6 fedtsyrer som er effektiv hudpleje mod eksem.

Der er ingen tvivl om at krokodillerne er unikke. Man ser aldrig krokodiller med åbne og betændte sår efter interne magtkampe – endda til trods for de lever i et miljø fyldt med vira og bakterier.

Krokodilleolie stammer fra opdrættede krokodiller, hvor kødet sælges til fødevareindustrien. I Danmark kan man købe krokodillekød i både SuperBrugsen og Danmark.

Mange tror desværre at krokodillerne er fredet – dette passer naturligvis ikke.

Selve krokodilleolien er et biprodukt som ellers ville være overskud. Indtil for få år siden blev krokodilleolien smidt ud indtil man begyndte at bruge den i hudpleje.

Animalsk fedt er god ikke en nyhed i hudpleje. Man har i mange år brugt animalsk fedt i hudpleje og kosmetik produkter. Nu kan man altså også tilføje krokodilleolie.

Almindelige årsager og symptomer på udslæt

Hvis du oplever feber i forbindelse med udslæt på huden bør du opsøge læge. Ellers er der en række fællestræk ved udslæt på huden, som jeg i det følgende vil beskrive.

Atopisk dermatitis

Atopisk dermatitis kaldes ofte eksem. Det er en almindelig hudlidelse som ofte ses første gang i barndommen.

Kendetegnet ved eksem er ofte kløende, røde udslæt på huden. Eksem viser sig typisk på albuer, kunder, hals, håndled, ankler og bagside af knæ.   

Mange med atopisk eksem lider også af astma og høfeber.

Seborrheic dermatitis

Seborrheic dermatitis er den mest almindelige hudlidelse som giver udslæt hos voksne. Hudlidelsen viser sig i form af røde skællende og kløende udslæt som især påvirker hovedbunden, pande, øjenbryn, kinder og ører.

Seborrheic dermatitis kan også ramme spædbørn, hvor man kalder det arp. Arp ses ofte i hovedbunden og bleområdet hos spædbørn.

Kontakteksem

Kontakteksem er et udslæt som følge af kontakt med et specifik kemisk stof som følge af allergi. Dette kan både være kemiske stoffer eller allergener som direkte irriterer huden.

Kontakteksem forårsager udslæt på huden i de områder, hvor stofferne har været i direkte kontakt med huden.

Bleudslæt er en almindelig form for kontakteksem, som opstår hos mange spædbørn. Det sker fordi afføring og urin er i kontakt med huden i for lang tid.

Psoriasis

Psoriasis medfører udslæt på huden som ofte ses i hovedbunden, på albuer og knæ. Huden bliver skællende med små sølvfarvede flager af hud.

Mange danskere lider af psoriasis og det er en kronisk hudlidelse. Det betyder, at du skal behandle symptomerne frem på psoriasis frem for at helbrede.

Varme udslæt

Denne type udslæt er forårsaget af okklusion af sved kanaler når det er varmt. Varme udslæt kan forekomme i alle aldre, men det er mest almindeligt hos spædbørn som har det varmt.

Varmeudslæt ligner acne med små lærer. Denne type udslæt ses ofte på hals, øvre bryst, i lysken og på albuerne.

Varme udslæt er ikke smitsomt,  og du kan behandle varme udslæt med krokodilleolie eller hydrocortion creme 1%.

Opsummering

Der findes mange former for udslæt. Er du i tvivl om hvad der forårsager udslæt på din hud og varer det mere end 2-3 dage, så bør du opsøge læge.

Hudpleje med krokodilleolie er kendt for at være effektiv mod udslæt på huden. Mange som bruger krokodilleolie beskriver den som let smertestillende, hvilket er en fordel fordi udslæt ofte kan være ekstrem kløende.

Køb krokodilleolie

Hudpleje med krokodilleolie fra Cetina Skincare er både populært og eftertragtet. Køb dine hudplejeprodukter og få 90 dages tilfredshedsgaranti.

Køb krokodilleolie

Information om krokodilleolie

Krokodilleolie i hudpleje er med god grund blevet enormt populært de seneste år. Det skyldes blandet andet, at forskere i Australien har fundet ud af, at krokodiller har naturens kraftigste immunforsvar

Krokodilleolie er rig på de essentielle omega 3, 6, 7 og 9 fedtsyrer. Disse omega fedtsyrer er kendt for at være effektiv mod en lang række af hudlidelser f.eks. uren hud, eksem og psoriasis.